Читај ми!

Нема новца за санацију клизишта

Куће и објекте инфраструктуре у ваљевском крају угрожава више од 60 клизишта и тај број је, због неповољних временских прилика, у порасту. Иако је градска Дирекција за изградњу од маја прошле године урадила десет пројеката, у току је само једна санација клизишта. Новца за реализацију свих пројеката у локалном буџету нема, па се очекује помоћ Канцеларије за обнову Владе Србије.

Ово је једно од већих клизишта на подручју Ваљева, у предграђу Сува чесма. Зауставило је изградњу једне куће, а осам кућа је у опасности од урушавања.

"Није се толико померало до ових киша. Значи, било је једно клизиште које је мировало, међутим, у последње време сваки дан прво се будимо и погледамо докле је дошло", каже Весна Ивановић из Рађевог села.

Кућу од 90 квадрата Радислав Николић из Осечине започео у Рађевом селу по пројекту, који подразумева и геолошки снимак парцеле.

"Тражим од Дирекције, од државе, да оправе други објекат на другој локацији докле смо ми овај урадили. Ми не тражимо кућу да нам ураде нову да се уселимо", каже Радислав Николић из Осечине.

Од прошлогодишњих мајских киша на подручју Ваљева покренуло се више од 60 клизишта, која су оштетила или угрожавају стамбене и објекте инфраструктуре.

Градска Дирекција за изградњу урадила је 10 пројеката. У изради је још 17. На тендер за санацију клизишта у Златиборкој улици нико се није јавио, јер мора да се ради ручно. Тако да се само једно клизиште у Ваљеву санира.

"Идемо даље да наручујемо пројекте, за то новац имамо. Али без помоћи државе, без озбиљне интервенције Канцеларије за обнову од поплава, ми не можемо никако стићи овај темпо којим се клизишта појављују", каже директор Дирекције за изградњу Ваљева Драган Јеремић.

И за санацију клизишта у Рађевом селу урађен је пројекат. А да би био реализован, потребно је двадесетдва и по милиона динара.

rts.valjevo@rts.rs
+381 14 236 255

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару