Читај ми!

"Е, баш Црвенкапа" премијерно у Врању

Поводом Светског дана позоришта, глумци врањског театра припремили су нову представу за децу, "Е баш Црвенкапа", по тексту Пеђе Трајковића, у режији Бојана Стојчетовића. То је пета премијера позоришта "Бора Станковић" у овој сезони.

Шта тражи девојчица сама у шуми, на шта све може да наиђе - најмлађој публици представили су и глумци и деца из глумачке радионице. Једну од најпознатијих бајки, "Црвенкапу", оживели су на сцени Омладинског културног центра у Врању.

"Искуство је много лепо, ја најчешће радим са децом мојих година, али најлепше је кад се ради са ансамблом, ипак то је прелепо искуство. Било ми је баш драго да сарађујем са њима и са редитељем", каже Теодора.

"У представи глумим Муву лептира, било ми је баш забавно, изненадила сам се кад су ме позвали да глумим", каже Сара.

Да би припремили представу, глумци су се селили из простора у простор месец дана, јер је зграда позоришта изгорела у пожару пре скоро три године.

"Лепо смо радили, увек ме обрадују дечје представе. Увек су ми изазов, ново преиспитивање, да ли сам напредовала који степеник или ћу ту бити на истом степенику", каже Тамара Стошић, глумица.

"Мислим да ће у представи подједнако уживати и деца и родитељи. Направили смо представу која одудара од свих наших дечјих представа", каже Радмила Ђорђевић, глумица.

Глумац и заменик директора Приштинског позоришта Бојан Стојчетовић потписује режију, музику и адаптацију. Први пут ради са врањским ансамблом.

"И сам не знам да набројим где смо све имали пробе, прву пробу читања одржали смо у кафићу. Али без обзира на то, трудили се да нам никакав разлог не да за право да се понашамо аматерски", каже Бојан Стојчетовић, редитељ.

За Светски дан позоришта, изведена је и претпремијера и премијера представе "Е, баш Црвенкапа". Прва реприза је у недељу у Омладинском културном центру.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару