Читај ми!

До решења на све начине

Немоћни да реше дугогодишњи проблем изливања канализације у близини њихових кућа житељи највећег прокупачког насеља Радош Јовановић Сеља јавили су нам се путем Фејсбука.

Годинама се боре са канализацијом и отпадним водама које се изливају у непосредној близини стамбених објеката, дуж кеја Стражавачке реке и шеталишта. Проблем прави неисправна, неплански урађена канализацина мрежа, без одвода за кишну канализацију која је пројектом предвиђена, али до сада није урађена.

"Пре неки дан су деца упала овде незнајући да је отпад. Значи, то дете, оде кући, малте не заражено", каже Мирослав Ракоњац.

"Скоро смо исто, слали петицију. Они су нам одговорили да је то очишћено, међутим, није тачно", каже Драгољуб Станковић.

Постоји бојазан и од појаве заразних болести. Од изливене канализације већ се створило мање језеро. Смрад се осећа свуда унаоколо, а на само пер стотина метара одавде налазе се две школе.

Комунално јавно предузеће задужено за одржавање канализационе мреже, интервенисало је у више наврата, али очигледно без успеха, јер је кажу до места квара тешко стићи поготово зими.

"Према урбанистичким пројектима је предвидјено да се направи пут који повезује Ђуревачко насеље и Копаоничку улицу. То још увек није направљено, тако да када дођу лоши временски услови наша механизација не може да придје редовно и дешава се, додуше не толико често, али дешава се данам се ту канализација загушује, ми се сналазимо и како знамо и умемо одржавамо то", каже Мома Милојковић, Јавно-комунално предузеће Хамеум.

Са слицним проблемима сусрецу се и становници околних насеља, који такође годинама не успевају да се изборе са изливањем фекалних вода. Иако није извесно када ће овај проблем бити решен, на адресе грађана уредно ће стизати рачуни за наплату утрошене воде, и одржавање канализације.

rts.prokuplje@rts.rs
+381 27 329 108

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару