Читај ми!

Помоћ за Бранимира

Бранимир Јоцић, ученик основне школе у Пожаревцу, разболео се у септембру и до сада није прецизно утврђено која је болест у питању. На лечење које кошта 150.000 евра, иде у Италију. Да би му то омогућили, његови суграђани већ данима на различите креативне начине покушавају да сакупе новац.

Бранимир Јоцић, ученик основне школе "Краљ Александар први" у Пожаревцу успео је да инспирише своје школске другове, али и ученике осталих школа у Пожаревцу и Браничевском округу да грађанима открију све своје таленте, како би му помогли.

"То је млад дечко, то је наш суграђанин и хтели смо да помогнемо. Друга битна ствар је да његов рођени брат иде са мном у одељење, па смо хтели да дамо што више себе да помогнемо", каже Дајана Митић, ученица средње медицинске школе у Пожаревцу.

Директор ОШ "Краљ Александар Први", истакао је да су ученици пре подне на улици, сакупљајући помоћ, а поподне у школи редовно.

"Ниједну своју школску обавезу не занемарују и свака им част на томе, прави су пример и нама одраслима", додаје он.

Ових дана, на градском корзоу, грађани су могли да донирају новац тако што ће купити накит, честитке и најкреативније украсе које су направили Банетови школски другови. На истом месту ученици медицинске и музичке школе певали су за њега.

"Спонтано је дошла вест до наше школе, позвано је рачуноводство и учениси су се јако брзо, у најкраћем року организовали и сви смо дошли јуче и данас да одржимо концерт", каже професор музичке школе "Стеван Мокрањац", Игор Сарајлић.

Бане је болестан од септембра прошле године и за сада се претпоставља да је у питању једна врста леукемије. Коначну дијагнозу, очекује тек када стигне у Италију, где ће бити извршена и трансплатација матичних ћелија.

У школи кажу да крви већ има довољно, али је за лечење у Италији, потребно 150.000 евра.

Грађани помажу колико могу својим донацијама.

"Желимо да помогнемо дечаку који има проблема, како би иначе требало помоћи било коме другом ко има сличних проблема", каже тата који је за своју ћерку купио макету кућице златне боје са ораховим плодовима.

У среду, 25. Марта у 19 часова, биће одржан концерт у Спортском центру Пожаревац. Сав приход од улазница намењен је лечењу Бранимира Јоцића. 

Помоћ може да се уплати и на жиро рачун:
180-1501783454002-96 Алфа банка на име Драгане Јоцић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару