Читај ми!

Завршен конгрес студената економије на Златибору

На Копаонику је у марту одржан скуп експерата, а на Златибору је управо завршен конгрес студента економије - будућих стучњака у овој области, који ће се можда кроз пар година наћи и на Копаонику.

Када у организацији ради 70 студената, довољно је и четири минута, колико је трајало пријављивање, да 400 њихових колега резервише своје место на конгресу. Овде су да им не би преприцавали. Овде су да се упознају, али пре свега да се кроз забаву уче.

"На ово гледам како на нешто где можемо чути нешто што не можемо сваки дан на факултету, управо долазим са радионице где су нас учили како се пише ЦВ", каже Јована Миловић.

"Имали смо радионицу тим билдинг", каже Жељка Кечина.

Радни наслов конгреса био је "Скривени потенцијали", где су са предавацима полемисали о задатим темама, тражили решење и, за разлику од теоријских предавања на факултету, били директни учесници.

"Ово што је нарочито занимљиво јесу такмичења где најбољи студенти могу да се искажу, имамо квиз знања, традиционално већ трећу годину и имамо такмичење у презентовању, где студенти своје радове припремају у Београду и презентују на самом конгресу", каже Тијана Вукићевић, председник студентског парламента.

У њихове потенцијале верују професори, иако са редовне наставе изостају за време трајања конгреса, оправдавају овај начин стицања практичних знања. Део трошкова сноси и сам факултет.

"Студенти су задузени са све техничке ствари које се дешавају на путу, превоз, смештај, храна", каже Немања Бјелица, студентски парламент.

Сваке године све више студената потвђује важност и значај оваквог начина рада и личног усавршавања. У атмосфери која само на први поглед изгледа неформално.

rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару