Читај ми!

Компанија "Јумко" тражи купца

У Врањској компанији "Јумко" једној од фирми у реструктурирању, уз помоћ државе, прошле године покренута је производња. Има обезбеђене послове до септембра, 1.800 радника шије униформе за војску и јавна предузећа. Један од стратешких циљева за "Јумко" у овој години је и да нађе потенцијалног купца.

Одељење конфекције ради пуном паром. Осим у матичној фабрици, производња је активирана и у другим погонима. Завршавају обавезе у року, када је потребно раде и викендом.

"Откако смо се вратили из штрајка, боље је. Плата нам је редовна, посао имамо довољно. Надам се да ће бити све боље и боље", каже Светлана Ранчић, радница.

"Генерално сам задовољна, примања су редовна, постоји могућност да фирма опстане. Неки оптимизам се шири фирмом и добро је", каже Тања Стевановић, радница.

У Јумку ће изјашњавање о социјалном програму трајати до краја месеца. По процени руководства, процес производње може да се реализује са 1.000 радника.

"Довољно сам дала, не могу више да радим, радила сам пуно и сад млада деца треба да дођу, да се мало освежи фабрика, да се подмлади", каже Славица Ристић, радница.

"Битно је да мењамо старосну структуру радника, и у том правцу ће нам значити спровођење социјалног програма. Битно је и за стратешке партнере и потенцијелне купце, а тренутно их има три, из Пољске, Турске и Србије", каже Горан Ђорђевић, генерални директор Јумка.

"Јумко" су посетили и потенцијални партнери сродне фабрике из Аустрије, који већ сарађују са компанијама у Србији и задовољни су.

"Организација посла је на нивоу, веома је чисто. На лицима радника видим да су задовољни, а то је нама на западу важно. Ако су задовољни, могу квалитетно да раде. Задовољан сам како радим у Србији и проширио бих капацитете на Јумко", каже Ерик Реиндл, Компанија Реиндл из Аустрије.

До септембра "Јумко" има обезбеђене послове од 10,5 милиона евра за Финску, Пољску, нашу војску и јавна предузећа. Пошто је у реструктурирању и држава је његов већински власник, један од циљева у овој години је и да пронађе стратешког партнера.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару