Читај ми!

Књижевни портрет Радована Влаховића

Љубитељи писане речи у Шапцу имали су прилику да се упознају са књижевним радом Радована Влаховића, писца, есејисте, песника из Новог Милошева, оснивача првог приватног културног центра у Србији, Банатског културног центра.

Тривијалним темама прилази на ироничан начин. Љубавне приче су неоавангардне. За своје стваралаштво каже да не свира на једној жици, а за себе да је књижевник који се труди да буде непоновљив.

"За мене стварати значи радовати се и ја литературу састављам од проживљеног живота, промишљеног живота и саме литературе и од самог живота. Кад та четири принципа укомпонујем у мој језик и у језик који извире из мојих најдубљих нутрина онда се дешавају моје књиге и дешава се моја књижевност", каже Радован Влаховић.

Од прозе, есеја, песама. Иза Влаховића је 28 објављених књига. Многе награђиване и преведене на енглески, руски, немачки, мађарски. Добро јутро свете, Мој сан је ствраност, Вечерњи акт у девојачкој соби Ленке Дунђерски, неке су од представљених шабачкој публици. За аутора у свакој је нашао нову инспиративни димензији а рецезенти су дали и свој печат.

"Негујући их у љуљашкама времена и векова, међу цвећем и монахињама, он их невине и танке медђ намакнутим веђама Милоша Црњаског, зар не расадјује по свом Банату", каже Бранка Тодоровић, из рецензије Милисава Миленковића "Вечерњи акт у девојачкој соби Ленке Дунђерски".

Свака књижевно дело има своју душу као и градови у којима је био. О сваком је написао песму. Да ли ће и прва посета Шапцу Радовану Влаховићу бити нова поетска тема.

Радован Влаховић каже да свакако, Шабац носи ону посебну енергију мачванског Олимпа.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи