Читај ми!

Нови погон у фабрици намештаја у Сврљигу

Нови погон фабрике намештаја Трилорд у Сврљигу, у коме је посао добило 60 радника, почео је данас и званично да ради. Подстицајним средствима СИЕПЕ и кредитима Фонда за развој мала породична фирма проширила је производњу и асортиман. Министар привреде Жељко Сертић рекао је да је новац за даљи подстицај предузетника обезбеђен у буџету.

Један од 60 нових радника је Дејан Митић. Он је некада радио у друштвеној фабрици намештаја која је пропала. Новим послом је задовољан, јер је каже дуго био без сталних прихода.

Фабрика Трилорд почела је да ради пре десет година. Најпре су се бавили само резањем сунђера. У новом погону почела је и производња намештаја.

Осим 4.000 евра по новом раднику фабрика је до сада искористила шест кредита Фонда за развој.

Министар привреде Жељко Сертић каже да су мале фабрике будућност Србије, задатак државе је да управо предузетницима пружи подршку. Новац за то је, каже, обезбеђен у буџету.

У сврљишкој фабрици намештаја планирају проширење, јер се, како наводе њихове столице на тржишту у земљама региона већ траже.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи