Читај ми!

Сарадња локалне самоуправе и полиције

И поред мањка технике и недовољне кадровске попуњености Полицијска управа у Кикинди дочекује крај године са изузетним резултатима, који су, добрим делом, постигнути захваљујући коректној сарадњи са локалном самоуправом.

Последња донација кикиндских општинара чуварима закона вредна је три милиона динара. У питању су два радара и једна покретна камера.

Драган Јовић, начелник ПУ Кикинда, изражава задовољство и захвалност локалној самоуправи што је, како каже, препознала свој део одговорности и дала свој допринос томе да се грађани Кикинде и целог Севернобанатског округа осећају још безбедније.

Павле Марков, председник кикиндске општине, истиче да ће се општина трудити да све оно што зависи од ње, па и мимо тога, уради за полицијску управу ради безбеднијег и квалитетнијег рада свих нас.

За једанаест месеци ове године број кривичних дела на територији коју покрива ПУ Кикинда смањен је 23,8 одсто у односу на исти период прошле године, док је број саобраћајних незгода од 2007. године мањи за чак 60 процената.

Бранко Петров, руководилац Саобраћајне полиције при ПУ Кикинда, предочава да за 2015. годину планирају доста акција усмерених на откривање присуства алкохола у организму учесника у саобраћају.

"Са локалном самоуправом смо се већ договорили око набавке алкометара које ћемо користити у тим акцијама", додаје Петров.

Велику пажњу кикиндска саобраћајна полиција поклања едукацији предшколаца и ученика основних и средњих школа, што ће јој бити приоритет и у наредној години.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи