Читај ми!

Још један турски инвеститор у Шапцу

Турска компанија ''Памирцо'', која се бави прерадом дрвета, договорила је закуп хале од 3.000 метара квадратних у слободној зони у Шапцу. План инвестритора је да фабрика са радом почне за мање од месец дана.

У слободној зони у Шапцу турска компанија "Памирцо", која се бави прерадом дрвета, договорила је закуп хале од 3.000 метара квадратних, а нова фабрика би требало да почне са радом за мање од месец дана.

"Нашим доласком повућићемо још две три стране фирме које ће радити упоредно са нама, сав онај отпад који ми бацамо, то ће њима бити од користи, то су разне фирме које се баве производњом намештаја, евентуално пелете", каже Рустем Бозтунч, власник фабрике "Памирцо".

Компанија која се бави прерадом дрвета и производњом дрвених прагова за пругу, други је турски инвеститор који се у последње две седмице одлучио за пословање у Шапцу.

"Шабац има одличан положај због шума које се налазе у Босни, Војводини, Хрватској, близила аутопута град Шабац ставља у приоритете, у односу на неке друге градове, сама чињеница да су се директор фирме и турски инвеститор договорили за минут, да је ово то што је он тражио", каже Небојша Зеленовић, градоначелник Шапца.

Довођење инвестиција, најбољи је начин опоравка економије, не само у Шапцу, већ у читавој републици, истакао је министар Расим Љајић.

"За месец дана ћемо овде имати другог турског инвеститора који ће почети да ради, запослиће 40 радника, чули сте, за две свих 400 радника, у првој години вредност инвестиције одмах ће бити око милион евра", каже Расим Љајић, потпредседник Владе и министар трговине, туризма и
телекомуникација.

У слободној зони у Шапцу кажу, да привредницима омогућавају да робу 
на тржишту без царина и пореза, што је један од кључних фактора за инвеститоре.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару