Читај ми!

Сајам пијаца у Нишу

Једна петина свих пољопривредних производа у Србији прода се на пијацама. Само прошле године на пијацама је остварен промет од 31,5 милијарде динара. Како би се унапредила ова делатност, Удружење пијаца Србије организовало је 3. Сајам пијаца у Нишу на коме учествује више од сто произвођача воћа и поврћа, народне радиности и прерађевина од меса и млека.

Влајинка Михајловић свакодневно је за тезгом на пијаци код нишке тврђаве већ три деценије.  Она, као и већина закупаца, углавном нема примедбе на сарадњу са пијачном управом.

"Ми смо стални- реални смо и ми према њима и они према нама", каже Влајинка Михајловић из Поповца.

"У Тржници нам излазе у сусрет. Нема никаквих проблема, коректни су", каже Братислав Живановић, Хум.

На нишким пијацама има око две и по хиљаде закупаца, односно око 8.000 људи у Нишу живи од пијачне продаје. У ЈКП Тржница кажу да настоје да им побољшају услове рада, а кроз Удружење сарађују са осталим пијацама Србије.

"Ми, размењујући искуства, гледамо и цене, и услуге, робу, стандард и гледамо да уједначимо ниво стандарда у целој републици", каже директор  ЈКП Тржница у Нишу Радован Милојевић.

Циљ удружења пијаца које постоји 11 година је, између осталог и успостављање мреже закупаца тезги из свих крајева Србије.

"Да, на пример, произвођачи са севера Војводине могу у Нишу да понуде своје производе, и обрнуто, производи са југа да се нађу у Војводини. Пијачне управе су врло расположене за такву сарадњу", каже Саво Дувњак, извршни директор Удружења пијаца Србије.

Промет на пијацама ове године већи је за 12 одсто, него претходне због све већег броја купаца.

"Понуда је добра, квалитет је добар, само су мало цене веће. Дошао сам да видим цене и да упоредим. Волео бих кад би роба из других крајева била мало присутнија у Нишу", кажу продавци.

На 500 пијаца у Србији има 80.000 закупаца тезги који не ретко запошљавају и раднике.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару