Читај ми!

Председник у улози конобара

У Новом Бечеју се поносе лепотом шеталишта поред Тисе, а за то велике заслуге има двадесетак комуналних радника из овог места. Зато једном годишње, чистаче и расадничаре угости председник општине и на оригиналан начин изрази поштовање за њихов рад.

Ђурђинка Ристић након што је остала без посла у предузећу Бисер, где је возила виљушкар, прихватила је пре седам година да ради у новобечејском предузећу Комуналац. Од тада уређује Тиски кеј и углавном је задужена за цвеже.

Када је почела, каже да није волела цвеће, а сада су нешто о чему размишља и када није на послу.

"Често се догоди да пролазећи кејом нешто приметим да није у реду, па чим ујутро дођем на посао одмах то поправимо. Није нам тешко ни да радимо прековремено да би сачували ову лепоту коју имамо", каже Ђурђинка Ристић.

Новобечејски комунални радници имају ретку привилегију да их једном годишње угости председник општине, који за ту прилику опаше кецељу и послужи све раднике. На овај начин локална власт жели да изрази захвалност што се комунални радници труде да Нови Бечеј буде чист, али и због целодневног рада на манифестацији Великогоспојински дани, када кроз насеље прође за четири дана око 200.000 људи.

"Ми желимо да развијамо бренд Новог Бечеја као туристиче оазе. Зато нам је битна укупна чистоћа. За то велике заслуге имају ови људи, који нам својим самопрегорним радом помажу да остварујемо нашу визију", каже Саша Шућуревић, председник општине Нови Бечеј.

На Тиском кеју тренутно има око 50.000 цветова, а због оваквог концепта уређења места, често их зову из других средина за савет. Новобечејци цветове производе сами, а планирају ускоро да вишак цвећа продају.

rts.zrenjanin@rts.rs
+381 23 534 566

  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару