Читај ми!

Изађи ми на теглу

Манифестација "Изађи ми на теглу", која има за циљ да пронађе најбољи рецепт у Србији и реши мистерију где и ко прави најбољи ајвар, одржана је протеклог викенда у Опову. У октобру ће се победници из 20 градова у Београду такмичити за ласкаву титулу.

Бећаруше, Црвенкапе, Веселе домаћице, Сефкеринке само су неке од екипа које су у Опову покушале да направе што бољи ајвар, али да при том не открију тајне рецепте својих бака.

Наважније је, кажу, имати добру паприку, али и стрпљења и добро вољу за рад. Зато се на селу прави најбољи ајвар, јер домаћице ту имају шпорет на дрва и довољно времена за припремање овог јела.

Тим "Веселе домаћице" из Опова направио је најбољи ајвар, можда и зато што је у екипи био и један мушкарац. Сава Лазин каже да без веселих домаћина нема ни веселих домаћица.

"Да нема нас не би ни оне могле тако добро да раде, јер поред једне жене ми имамо много посла, а замислите како је мени поред четири домаћице", каже Лазин.

Свака домаћица требала би преко зиме да има бар неколико тегли ајвара у својој остави, јер то је симбол здраве домаће хране сматра Љиљана Вукотић, продуцент манифестације "Изађи ми на теглу".

"Желимо и деци да укажемо на потребу да се се здраво хране. Имамо и едукативну представу која је посвећена здравој исхрани и маскоту Здравка који завирује у сваку шерпу. Жеља нам је да подстакнемо најлмађе да помогну својм бакама приликом спремања зимнице", каже Вукотићева.

Неко воли љут, неко благи ајвар и док га једни праве са патлиџаном и луком, други користе само посебне врсте паприка, али Оповчанима је сматра председник општине Опово Милорад Солдатовић, било најважније да се лепо друже са својим комшијама.

"Увек имам посебну потребу да истакнем чињеницу да у данашње време када се лагано отуђујемо једни од других помогнемо овакву једну манифестацију која нас све зближава и социјализује. То се посебно лепо види у малим срединама као што је наша", додаје Солдатовић.

До краја октобра манифестација "Изађи ми на теглу" одржаће се у 20 градова, а након тога сви победници ће се на Калемегдану борити за титулу најбољег кувара ајвара.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

             

           

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи