Читај ми!

Вране напокон на асфалту

После скоро шест деценија мештани села Вране у ужичком крају добили 400 метара асфалта. Кажу да су задовољни јер им малина када је превозе неће више губити на квалитету.

Има политичара који бираче придобијају асфалтом. Не знамо колико је гласова потребно за метар асфалтираног пута, али изгледа да мештани ужичког села Вране већ шест деценија нису могли да остваре ту норму. Иако су тражили само 400 метара, како им малина не би губила на квалитету када је превозе, коначно им се жеља испунила.

Вране, насељене пре неколико векова, последње је село у ужичкој општини које је добило прве метре асфалта.

"Ових наших 400 метара је као нечијих 40 километара. Нама ово много значи, јер смо били у ситуацији да нико не може да прође, да дође до куће, било је тако да више нисмо знали шта да радимо", каже Миодраг Стевановић.

Борба за асфалт траје више од шест деценија. Ужичка власт коначно је издвојила већи део новца. Али тек пошто су мештани Врана обезбедили више од трећине средстава.

Иако је политичарима битан сваки глас, изборна кампања је ипак заобишла то село.

"Није се овде нико појављивао, у овом засеоку има мало гласача, они то обећавају на великим путним правцима", каже Слободан Миловановић, председник Месне заједнице Скржути 2.

Иако је Гашов сокак завршен, Бановински пут у дужини од пет километара још нема асфалта. То је жила куцавица за развој села Вране, чији становници углавном живе од производње малине.

Због одсуства асфалта, током превоза макадамом, првокласна малина постаје роба друге или треће класе.

Због новог асфалта житељи кажу нису више беле вране у ужичкој општини.

"Што каже наш народ 'дај шта даш', веома смо захвални и за ово што смо добили. Село је мало забачано, али овде може да успева све што помислиш", кажу мештани.

Без велике помпе и на скроман начин обележени су први метри асфалта у Вранама.

Житељи тог села кажу да су из ужичке дирекције добили обећања да ће стићи и километри, само да то не буде поново тек за шест деценија.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару