Читај ми!

Употреба (не)прекомерне силе

Милан Милковић, који је поднео кривичну пријаву против полицајаца који су га тукли, каже да његова породица трпи притиске полиције како би повукао тужбу. С друге стране, Комисија за притужбе ПУ Ниш утврдила је да је било употребе силе, али да полицајци нису прекорачили овлашћења.

Милан Милковић тврди да су га полицајци зауставили, јер је, наводно, правио буку када је хтео колима да уђе на зелену пијацу.

"Рекли су - личну карту - на шта сам ја одговорио - одмах - и почео сам да тражим личну карту, а они су ме онда извадили из аута и почели да ме туку", каже Милковић.

Новинари РТС-а нису могли у алексиначкој полицији да провере ове наводе, као ни да ли су ове повреде настале због прекомерне употребе силе.

Комисија за притужбе Полицијске управе у Нишу закључила је да су полицајци правилно проценили - да су средства принуде у овом случају била неопходна, те да нису прекорачена службена овлашћења. У Одбору за људска права у Нишу, међутим, сматрају супротно.

Драган Ђорђевић из Мреже "Крис" Одбора за људска права у Нишу каже да, након увида у документацију и медицинске налазе, постоје озбиљне индиције да је у том случају било прекорачења овлашћења, тако да ће правни тим те мреже пружити неопходну правну помоћ.

Милковићи, иначе власници перионице у Алексинцу, сматрају да им се полицајци свете зато што су им наплатили прање службеног возила, иако су пре тога, како тврде, бесплатно прали њихове приватне аутомобиле.

"Када се десило то пребијање долазили су полицијски службеници овде и претили супругу како треба да повуче кривичне пријаве", каже Сања Милковић, Миланова супруга.

"Живимо у страху, тешко нам је, и мени и мојој породици, а најтеже је деци која све то гледају и трпе", додаје Милан.

Он каже да неће одсутати, јер има поверења у државне органе. Сада чека одговор Сектора унутрашње контроле полиције у Београду, коме се недавно обратио.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару