Читај ми!

Радници "Ваљево-пута" бране имовину

У асфалтној бази у Белошевцу надомак Ваљева 120 радника предузећа "Ваљево-пут" спречило је судског извршитеља да преузме дробилицу коју је Основни суд продао на лицитацији за 3,3 милиона динара. Машина је продата на основу извршне пресуде за намирење запослених којима плате нису исплаћене три године.

Иако плату нису примили тридесет месеци, радници државног предузећа "Ваљево-пут" не дозвољавају да се механизација прода у бешчење.

Жалбу за преиспитивање процене дробилице Суд је одбио, а овлашћена консултантска кућа проценила ју је на 8, 4 милиона. Запослени у "Ваљево-путу" сумњају и у регуларност лицитације.

"Једино нека нас неко побије, нека нас истерају одавде на силу. Ми улазак у круг нећемо дозволити, док не добијемо да иде нормална продаја, а не да они врше продају 9. јануара, а 13. јануара избаце на огласну таблу", каже председник самосталног синдиката "Ваљево-пута" Тихомир Ђуричић.

Ненад Марић, в.д. директора "Ваљево-пута" каже да иако ови радници нису примили плату 30 месеци, имају воље и снаге да одбране оно што хоће држава од себе да узме и да да некоме
будзашто.

Новцем од продате машине, према пресуди ваљевског Основног суда, намирио би се део неисплаћених зарада радницима за период од 2007. до 2010. године, који су тужили "Ваљево-пут" док је био власништву мађарског "Бетонута". То је био један од разлога за поништење приватизације предузећа 2012. године и подржављење. Нови купац чека се у тешкој ситуацији, без плата и здравствених књижица.

"Имам упут са Психијатрије за Београд. Нисам у могућности да одем зато што ми није оверена здравствена књижица. Иначе, отац сам петоро деце", каже Драган Костадиновић.

"Оперисан сам, уграђен ми је бај-пас, 15. јануара прошле године. Задња контрола ми је била у Нишкој Бањи. То је било у марту, значи, годину дана сам без икаквог лечења", каже Радован Ђермановић.

Без обзира на сложеност ситуације у којој је "Ваљево-пут", радници верују да ће наредна приватизација бити боља, тим пре, ако се имовина не распарча.

rts.valjevo@rts.rs
+381 14 220 068

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару