Читај ми!

Невоља због тинејџерске радозналости

Девојчица која је јуче упала у отвор на носећем стубу моста на Западној Морави враћала се из града са друштвом, када су заједно дошли на идеју да погледају шта се налази испод њих. Отвор на бетонском стубу нису видели, па је девојчица упала у ту рупу дубоку пет метара. Мобилним телефоном позвала је ватрогасце, који су је уз њену присебност и сарадњу убрзо спасили.

Петнаестогодишња Београђанка, која је јуче упала у рупу на носећем стубу моста на Западној Морави у Чачку, била је на распусту код бабе и деде. Пешачким делом моста на Морави враћала се из града са другарима, када су дошли на идеју да погледају шта се налази испод моста. Отвор на бетонском стубу нису видели, те је тинејџерска знатижеља могла имати и тешке последице.

"Само сам одједном пропала. Ја сам кренула да се рукама мало придржим и дочекала сам се на ноге. Уплашила сам се, мало је то дубље, ништа се не види, био је мркли мрак, али имала сам телефон и одмах сам позвала ватрогасце", каже А. М. из Београда.

Спасили су је припадници Одељења за ванредне ситуације, а у акцији спасавања девојчице из отвора дубине пет метара јединог носећег стуба моста, учествовало је пет ватрогасаца спасилаца. Помогла им је њена присебност и сарадња.

Бобан Урошевић, командир Одељања ватрогасно-спасилачке чете, каже да су због неприступачности имали проблем да приђу девојчици.

"Морали смо да нађемо метод како да спустимо наше мердевине. И она је, када смо спустили мердевине, изашла горе", додаје Урошевић.

Приликом спасавања девојчица је задобила лаке телесне повреде, а после прегледа у чачанској болници, пуштена је кући. Овакви, специфични случајеви спасавања ретки су у овом крају.

Начелник Одељења за ванредне ситуације у Чачку Драгиша Броћић каже да су прошле године имали још једну сличну интервенцију, али то је тип интервенција које се заиста ретко дешавају.

"За ово подручје су специфичне неке друге врсте интервенција, конкретно мислим на Овчарско-кабларску клисуру", додаје Броћић.

Мост на Западној Морави повезује центар Чачка са насељем Љубић. Обновљен је 2010. године када је стари железнички мост претворен у пешачку стазу између две саобраћајнице.

rts.cacak@rts.rs
+381 32 227 551

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару