Читај ми!

Преорани пољски путеви

У кикиндском атару многи путеви су потпуно преорани, тако да више не постоје, а неки су тако сужени да се два трактора не могу мимоићи. Ако у некој од њива избије пожар питање је како би до њих дошле ватрогасне јединице. Пољопривредници су огорчени, а пољочуварска служба, која је задужена за одржавање путева, засада не функционише.

Од 740 километара пољских путева у Кикинди, узурпирано је преко 220 километара, показују подаци.

Друмове су подједнако преорали и присвојили или делимично уништили, како индивидуални произвођачи, тако и закупци земљишта, па и велике компаније које су куповином пропалих фирми постале власници њива.

Пољопривредници су огорчени, јер често не могу стићи до својих њива. Неки путеви су потпуно преорани, те више не постоје, док су негде сужени до неупотребљивости.

Ако у некој од њива избије пожар, питање је како би до ње дошле ватрогасне јединице.

Пољопривредник Миливој Шибул из Кикинде с љутњом каже да је некима или мало земље, па хоће да се шире, или не осећају да туда треба да пролазе и други људи и машине.

Рускоселац Тибор Ердег каже да наредног дана на њиву морају да иду обилазним путевима неколико километара зато што су неки преко ноћи узорали постојећи друм.

У Општинском већу кажу да су надлежне службе одавно требале обавити геодетско снимање појаса пољских путева, чија би ширина морала бити између четири и шест метара.

"Кад то будемо имали онда ћемо моћи подносити пријаве против несавесних, односно извршити корекцију атарских путева, мислећи пре свега на тањирање, што је, иначе, обавеза месних заједница", каже Имре Кабок, члан Општинског већа.

Поред недостатка комплетног плана мреже атарских друмова, у Кикинди је, након недавне промене власти, у току реорганизација пољочуварске мреже, тако да пољопривредници извесно време неће имато коме да упуте притужбе и остаје им да се, као и до сада, довијају како да стигну до својих парцела, а да не оштете механизацију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару