Село са три различита позивна броја

Рудничко село Драгољ, вероватно је једино место у Србији у коме телефонски претплатници имају три различита позивна броја. За позив првог комшије потребан је међуградски позив. Од сто домаћинстава, најмање је оних који користе бројеве телефонске централе као и други становници Моравичког округа, коме ово село територијално припада.

Мештани Драгоља кажу да се уместо међуградског позива, често одлуче да прошетају до комшије.

"Некада се збуним када треба комшију да зовем. Да ли треба сад да окренем позивни 034 или 014. шта знам, сигурно да би боље одговарало да буде на 032. И ови су близу добили те бројеве", каже Милан Обрадовић.

Већина од стотину телефонских претплатника има двојнике, па се жале и да чују туђе разговоре.

"Не можемо да зовемо никога док се не прекине разговор. Или, звони ми телефон, јавим се исто се чује разговор других људи. Понекад то може да буде непријатно", каже Биљана Камаљевић.

Ни сигнала мобилне телефоније у Драгољу нема.

"Највећи проблем је што нас има доста младих, а немају сви приступ Интернету. До скоро нисам ни ја имао. Сад имам ту могућност, али рецимо мој први комшија нема услове", каже Мирко Николић.

У ово рудничко село први фиксни телефон уведен је крајем осамдесетих. Пре неколико година подземни каблови стигли су до суседних села.

"То је подземни кабал где има интернет, телевизија и све. И са тим се стало пре пар година. Ја сам једном слао допис у Чачак горе, одговорили су ми да није у плану да се ради. Зашто даље не знам око тога ништа", каже Драган Камаљевић.

И поред неколико покушаја, званично објашњење зашто је ситуација у Драгољу таква и када ће то село имати само један међуградски позивни број у Телекому екипа ТВ центра РТС-а у Чачку није добила.

rts.cacak@rts.rs
+381 32 227 551 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару