Читај ми!

Девојка великог срца

Студент Учитељског факултета Јелена Стошић из Лебана помаже болесној и сиромашној деци. Покренула је хуманитарну кампању "Буди човек", а ових дана помаже малој Сари, својој суграђанки, да се излечи и живи боље.

Будућа учитељица Јелена Стошић из Лебана, у служби хуманости, покренула је кампању "Буди човек", како би помогла болесној и сиромашној деци.

Библиотека  је простор у коме је најчешће можете срести. Уколико не спрема испите за Мастер студије Учитељског факултета у Врању, Јелена Стошић прикупља идеје за нове сценарије, јер бити човек и помоћи потребно је, каже, где год се окренете.

"Човек кад хоће да уради нешто он нађе увек начин, а када неће нешто да уради он нађе оправдање", каже Јелена Стошић.

Променити себе па читав свет. То је водиља ове двадесеттрогодишње девојке, која у своју мисију окупља све већи број вршњака.

"Хајде да урадим нешто у граду и да то има неки виши циљ. То је и циљ кампање, да се достигне нешто више и самим тим помогне некоме", додаје Јелена.

"Јесте велико задовољство помоћи некоме ко нема услове за живот и за лечење", каже Драган Јовић, Јеленин сарадник.

Препознало је окружење у Лебану девојку великог срца, па се зато радо одазивају. Њене хуманитарне акције трају данима. То су читави пројекти поред представа продајне изложбе, културне вечери.

"Они су млади, креативни и хоће да раде и помажу, што ми се јако свиђа и зато смо ми ту увек да будемо уз њих", каже Јасмина Терзија из Удружења жена "Ружа" у Лебану.

За Јелену је сцена најважнији део посла. Сценарио и режија су увек у њеним рукама. На уму стално "Бити човек" па ево и представе "Човек да будем". Реч је о монодрами па зато је и избор глумца подједнако важан. Никола Стошић сасвим случајно носи исто презиме и верује да је ово само прва у низу сарадњи.

"Девојка има идеје па је са њом зато лако да се ради. Све што тражи као редитељ испоштујем и право је уживање сарађивати", каже Никола.

Кренула је од Врања где је основала своју фондацију преко Лебана најдаље до Лесковца, јер она је ту да помогне деци са овог простора и пробуди људско у сваком од нас.

"У данашње време је најлакше бити човек, само треба пронаћи снаге и моћи у себи да тај човек проникне на неки начин из нас", каже Јелена.

Сваки пут је, додаје, на новом почетку, јер сада треба помоћи Сари, а за који дан, ко зна.

rts.leskovac@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару