Читај ми!

"Ћелава певачица" по стоти пут

У Шапцу је, јубиларни стоти пут одиграна представа "Ћелава певачица". Рађен по тексту Ежена Јонеска, у режији Никите Миливојевића, овај комад на сцени Шабачког позоришта живи већ 20 година.

За Анету Томашевић, улога госпође Мартин била је прекретница у каријери. Ћелаву певачицу заволела је пре две деценије, и радује се, каже, сваком новом извођењу.

"Ћелава певачица је једина представа у којој се, од тренутка када уђем на сцену, до краја, осећам као код своје куће", каже Анета.

Свет апсурда, пре две деценије, био је велики искорак за шабачко позориште. У години у којој је премијерно изведена, Ћелава певачица, проглашена је за једну од пет најбољих представа у земљи.

"Ћелава певачица је једна од пресудних улога у мом животу, јер се то поклопило са свим оним мојим бунтовништвом које и даље траје, али је све слабије и слабије", каже Љубиша Баровић глумац.

Режирати комад писца у чијем је позоришту све дозвољено, био је велики изазов и за редитеља Никиту Миливојевића.

"Требало би да поменем и госпођу Златицу Поповић која је тада била управник и која је мени стварно много веровала, у ствари смо били јако добар тим. Одједном се направио велики заокрет, одједном су сви знали и за представу и за редитеља", каже Никита Миливојевић.

Поред многих награда у нашој земљи, Ћелава певачица, шабачког позоришта била је запажена и на Светском фестивалу Јонеска где је добила признање за најбољу представу у целини, режију и глуму.

Директор Шабачког позориштаз Зоран Карајић каже да је Ћелава певачица представа по којој се препознаје ово позориште.

"Ћелава певачица је једна од ретких представа која је у малом позоришту у унутрашњости, доживљава стото извођење", додаје Карајић.

Апсурд једноличних дана на сцени, приликом јубиларног извођења представе, био је помешан са емоцијама и сећањима, иза ње. Глумци шабачког позоришта, Ћелаву певачицу играли су пред пуном салом, за публику, али и колеге које су некада биле део овог ансамбла.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару