Невоље радника "Крушевац пута"

Због неисплаћене три плате, регреса за претходне две године и топлог оброка од марта месеца до данас, запослени у "Крушевац путу" упозорили су да ће обуставити рад. То значи да, уколико падне снег наредних неколико дана, нема ко да чисти улице и магистралне путеве.

Запослени у "Крушевац путу" упозорили су да ће обуставити рад, јер им нису исплаћене три плате, регрес за претходне две године и топли оброк од марта месеца.

Уколико наредних дана, падне снег, кажу радници, неће имати ко да чисти улице и магистралне путеве.

Проблеми у "Крушевац путу" настају 2008. године када је предузеће купио "Еуропарк". Смањен је број радника на 220, што је једна трећина од тадашњег броја.

Направљен је дуг од 300 милиона динара, машине купљене на лизинг су, због неплаћања одузете, а рачун предузећа је често био у блокади. Због тога радници немају пара да дођу на посао што угрожава даље пословање предузећа.

Синдикат сматра да су се, пре две године доласком новог власника, предузећа "МБ Миљковић", проблеми продубили. Једини излаз је кажу, израда плана реорганизације фирме и редовне плате.

Део њихових обавеза преузело је прошле године Јавно-комунално предузеће "Крушевац" које је добило да чисти снег и одржава 40 градских улица.

Председник Синдиката "Крушевац пута", Маријан Милојевић, каже да Градска комунална служба не може да одржава град, јер нема расположиву механизацију.

У Јавном комуналном предузећу сматрају да уколико прилаз Копаонику не одржава "Крушевац пут", надлежност ће преузети Републичка дирекција за путеве.

Руководство "Крушевац пута" истиче да су захтеви Синдиката оправдани и да ће учинити све да се реше проблеми до Нове године како би се нормализовало одржавање града и околине.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару