Инспекција у краљевачкој болници

Три дана након што је на Одељењу гинекологије у краљевачкој болници преминула Сузана Миловановић, инспекција Министарства здравља испитује околности у којима је трудница умрла. За њену смрт породица оптужује лекаре.

По налогу Министарства здравља, болница у Краљеву је под надзором инспекције која треба да испита околности у којима је пре три дана преминула трудница Сузана Миловановић, потврдио је РТС-у директор Здравственог центра "Студеница" Звонко Веселиновић.

"Инспекција је ту да би се испитале околности под којима је пре три дана, у 10. недељи трудноће, на Одељењу гинекологије умрла 29-годишња Сузана Миловановић", рекао је Веселиновић.

Чланови породице поднели су кривичну пријаву за немар и непружање потребне медицинске помоћи. За смрт оптужују лекаре гинеколошког одељења.

"Месец дана се превијала од болова, али нико није хтео да чује ни њу, ни породицу, да је прегледа уролог, јер је била бубрежни болесник", рекла је за РТС сестра преминуле труднице Маријана Гавриловић.

Сузана је на гинеколошко одељење краљевачке болнице примљена пре месец дана, због крварења и болова у стомаку. Беба није била угрожена, бар су тако тврдили лекари.

"О њеном здравственом стању, међутим, нико није водио рачуна, а данима се савијала од болова", истиче Гавриловићева.

Како каже, свесна је да сестру не може да врати, нити мајку њеној четворогодишњој ћерки Елени, али је породица подигла глас како би помогла другима, како би спречили "да због немара лекара још неко умре".

Директор ЗЦ "Студеница" Звонко Веселиновић каже да је Сузана примљена на Одељење гинекологије због изражених симптома ране трудноће, а да је умрла под сликом изненадне смрти.

"Ни на који начин није деловало као да је тежак болесник, а обдукција ће утврдити тачан узрок", рекао је Веселиновић.

Најраније за месец дана биће познати резултати обдукције, коју су јуче обавили патолози из Београда, по налогу Тужилаштва.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару