Крагујевац, прекид блокаде на видику?

Уколико им буде исплаћен део заосталих зараде и буде реализован социјални програм, радници крагујевачког "Аутосаобраћаја" спремни да прекину блокаду путева која траје већ 14 дана.

Радници предузећа "Аутосаобраћај", који 14 дана држе у блокади магистрални пут и пругу Крагујевац-Краљево, спремни су да прекину протест ако им буде исплаћен део дуговања за зараде и реализован социјални програм.

Запослени у том предузећу су средином октобра блокирали и главну аутобуску станицу у Крагујевцу и прекинули своје линије у међуградском превозу.

Председница Слободног синдиката "Аутосаобраћај" Сузана Марковић је рекла агенцији Бета да постоје сазнања да је град Крагујевац поклонио држави својих 24 одсто акција у том предузећу, што је предуслов за почетак реализације социјалног програма за више од 200 радника.

"Ми смо вољни да се померимо са пута и деблокирамо аутобуску станицу ако нам се нешто од дуговања исплати, као радницима ФАП-а, и да чекамо стратешког партнера", рекла је Марковић.

Радници "Аутосаобраћаја" почели су протест са захтевима да им се намире дуговане зараде, накнада за превоз, повеже радни стаж, овере здравствене књижице, реализује социјални програм и пронађе стратешки партнер.

Након ранијег састанка са потпредседником Владе Србије Александром Вучићем, радници су добили уверавања да ће почети да се решавају њихови проблеми и да ће до 1. децембра "бити задовољнији него што су то данас".

Грађани Месне заједнице "Мале Пчелице" наставили су јуче започету блокаду теретног саобраћаја у Бихаћкој улици, преусмереног због блокаде пута радника "Аутосаобраћаја".

Председник Савета Месне заједнице Дејан Димитријевић рекао је Бети да ће блокада бити повучена кад надлежни поставе ознаке о забрани теретног саобраћаја кроз насеље.

Они наводе да теретњаци угрожавају безбедност грађана у том насељу, јер је пут узан и оштећен.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару