Читај ми!

Блокада пута као упозорење

Мештани неколико пиротских села блокирали су регионални пут према Белој Паланци и Бабушници. Они траже хитну санацију пута изграђеног пре 50 година, који се користи и као алтернативни правац, због радова на Коридору 10.

Мештани пет села која се налазе на старом путу Пирот - Бела Паланка, кажу да су били принуђени на блокаду, јер нико није желео да слуша њихове захтеве и реши проблем.

"Не може да се приђе до наших села ничим, никаквим возилом. Од сутра нам укидају воду коју нам возе из Пирота, хоће аутобус да нам укину", каже Драган Цвејић из села Понор.

Синиша Живковић из села Велики Суводол каже да овај пут користе сви.

"Понекад је то и регионални пут, када затворе онај тамо преко Белаве, међународни, онда пролазе одавде. Нико се не сећа да то некад треба да се поправи", додаје он.

"Пут је ужасан. Још ови камиони што терају неки шљунак за ауто-пут ископају га за месец дана. Они га искрпе, оно се поново ископа", каже Љубиша Петровић из Пирота.

Општина Пирот је пре неколико месеци добила у надлежност одржавање 44 километра пута на својој територији.

Председник Скупштине општине Пирот Милан Поповић каже да је општина аутоматски добила решење за средства за одржавање тих путева, негде око 22 милиона.

"Међутим, након петнаест дана средства су одузета и практично је и надлежност одузета и поново враћена у надлежност републике Србије", додаје Поповић.

ТВ центар РТС-а у Пироту је још пре две недеље упутило питање ЈП "Коридори Србије" о томе ко је надлежан за одржавање ове деонице пута која се сада користи као алтернативни правац, међутим, до данас, одговор нису добили.

Мештани пет села су поручили да је блокада била мера упозорења. Уколико не уроди плодом, најавили су блокаду међународног пута Ниш - Софија на улазу у Пирот.

rts.pirot@rts.rs
+381 10 311 910

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи