Марковић: Пут до индустријског центра

Србија има добре производе и налази се на добром путу да поново постане индустријски центар, рекао председник Скупштине града Јагодина и лидер Јединствене Србије Драган Марковић у Бечу. Српски производи у Аустрији могли би заменити робу коју ова земља увози из других држава, истиче Марковић.

Председник Скупштине града Јагодина и лидер Јединствене Србије Драган Марковић - Палма оценио је у Бечу да Србија има добре производе и да се земља налази на добром путу да поново постане индустријски центар.

Он је, приликом пријема у Амбасади Републике Србије, рекао да очекује да би српски производи у Аустрији могли заменити робу коју ова земља увози из других држава.

Марковић предводи делегацију која броји 600 чланова, од којих су 540 студенти, а остатак градоначелници и представници политичких партија, а која се налази у тродневној посети Бечу.

Он је амбасадору Пери Јанковићу пренео да су аустријски саговорници, са којима је јуче имао састанке, прихватили да посете Србију и доведу аустријске привреднике.

Марковић је указао да се градоначелници, који су допутовали у Беч боре да привуку инвестиције у своје општине и градове.

С тим у вези он је замолио амбасадора да помогне подстицају привреде свих региона Србије.

"Амбасада има велики значај за економске односе две земље. Тамо где имамо амбасаду фирме које желе да инвестирају имају на лицу места где да се информишу", објаснио је Марковић оценивши да је добро и што је неколико европских функционера дошло у Србију да помогне да се убрза пут у ЕУ.

Он је истакао и да је добро што актуелна влада није повукла дипломате претходне власти, као што је то био случај ранијих година, јер се, како је оценио, дипломатски представници не смеју мењати ад хок, већ се мора рачунати на дипломате са дугим искуством.

Амбасадор Јанковић указао је да су аустријске фирме, којих у Србији има 440, почеле да долазе још током 90-тих година, што показује њихово интересовање за наше тржиште.

Он је обећао да ће амбасада у Бечу радити у циљу да још више инвеститора из Аустрије дође у Србију да улаже.

Студенати обилазе бечки Универзитет где се упознају са ситуацијом студената у овој земљи, начином и условима студирања.

Такође студенти, међу којима је и 24 из других 12 градова, обићи ће бројне историјске и културне споменике Беча.

Прва група од 230 студената Беч је посетила у фебруара 2010. године друга од 200 студената прошле године у децембра, а ове године у марту је путовало 400 студената.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару