Читај ми!

Конференција студената БЕСТ

У Нишу је одржана четвородневна регионална конференција коју организује Удружење студената технике Европе БЕСТ. Конференицја је окупила студенте из девет еврпоских земаља, који су на тренинзима и у радионицама учили како да унапреде вештине у комуникацији.

Четвородневна регионална конференција, коју организује Удружење студената технике Европе БЕСТ, одржана је у Нишу. Конференицја је окупила студенте из девет еврпоских земаља, а циљ је да унапреде вештине у комуникацији.

Ово је једна од радионица на којима су учили како да раде у тиму, како да комуницирају и шта су карактеристике добрих лидера.

"Како се снаћи са временом, како на састанцима, како припремити састанак, а поред тих радионица и дружење са нашим колегама из иностранства је стварно било једно дивно искуство", каже Сузана Ђелић, учесник конференције.

Организатор Милош Ранђеловић каже да овде има 50 студената из иностранства- из Турске, Грчке, Македоније, Црне Горе и додаје да је циљ радионица да унапреде своје вештине што не уче на својим факултетима.

Организатор конференције је Нишка локална група студената техике Европе, а студенти су у међусобном дружењу могли да упознају и традицију и културу других земаља и њихов начин живота.

Маја Даскаловска, Егејски БЕСТ регион каже да је циљ да се сви чланови локалних група у региону упознају, јер се њихов рад одвија преко мејлова, али је врло добро, како каже, да се упознају.

БЕСТ је удружење које у Европи окупља велики број локалних група, а једна од главних активности је међунарона размена студената.

"Имамо 95 локалних група у 42 земље. Наша визија је да повежемо и оснажимо различитости. Студенти путују на догађаје које организују локалне заједнице. Циљ је да повежемо студенте, компаније и универзитете", каже председник БЕСТ удружења Европе Михаи Тоциу.

Поред регионалне конференције реализован је и пројекат "Цео регион за већи активизам", чија су теме биле активизам и проблеми младих.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару