Читај ми!

Комшијски рат због надстрешнице

У кући лесковчанке Гордане Пароци која живи са ћерком и сином испред прозора су решетке, јер је комшија уз њихову кућу без грађевинске дозволе, подигао надстрешницу. Грађевинска инспекција наложила је рушење објекта који и даље стоји.

Лесковчанки Гордани Пароци, први комшија, изградњом настрешнице заклонио прозор.

Са првим комшијом имали су добре односе све док није подигао монтажни помоћни објекат на петнаестак центиметара од куће Пароцијевих у центру Лесковца. Испред прозора решетке, а спаваће собе, ходници и купатила су у мраку.

Седамдесетпетогодишња Гордана која је срчани болесник живи са ћерком и унуком. Већ месец дана каже немају миран сан.

"Живимо као у затвору са решеткама. Друго зид ми је ослабио пошто је под теретом. Смета стална галама. Уносе се и износе кутије. Прозоре не могу да отворим", каже Гордана.

Гордана и њена ћерка Сања жалиле су се грађевинској инспекцији у Лесковцу која је донела решење да комшија у року од два сруши помоћни објекат који је подигнут без дозволе и техничке документације. У решењу стоји да жалба не одлаже извршење.

"Моје је право да сумњам ако је инспекција донела решење да се сруши и да жалба не одлаже извршење, а објекат још није срушен", каже Сања Хреља.

У градској управи за инспекцијске послове кажу да нема разлога за било какву сумњу, јер постоји јасна законска процедура. С обзиром на то да инвеститор није сам уклонио објекат на основу извештаја грађевинског инспектора доноси се закључак да је решење грађевинске инспекције постало извршно.

Братислав Јовић начелник Управе за инспекцијске послове каже да се закључак о дозволи извршења уручује инвеститору и затим одлази у одсек за извршење извршних решења где се доноси решење о принудном рушењу објекта који је подигнут без дозволе.

Проблем ће бити решен, истичу у овој управи, али је потребно разумевање и стрпљење, јер ће поступак потрајати бар месец дана.

rts.leskovac@rts.rs
+381 16 242 131

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару