Грделичани забринути за безбедност

Због радова на мосту преко Јужне Мораве, целокупан саобраћај на коридору 10 преусмерен је кроз саму варошицу Грделица. Улице нису предвиђене за такву фреквенцију возила, а родитељи страхују за безбедност деце јер нема пешачких стаза и тротоара.

Већ неколико дана саобраћајна гужва у Грделици не јењава. Тешки теретни камиони, цистерне. Целокупан саобраћај због радова на мосту преко Јужне Мораве на коридору 10 преусмерен је кроз центар ове варошице.

Грађане Грделице нико није обавестио. Томе се нису надали, нарочито пред почетак зимске паузе у грађевинској сезони.

"Нас нико није обавестио. Ја сам ноћу преко прозора видео да је саобраћај преусмерен", рекао је Методије Јовановић, председник МЗ Грделица.               

Саобраћајнице у Грделици нису пројектоване да издрже такву фреквенцију возила. Оно што посебно брине Грделичане је безбедност пешака, нарочито ученика који немају ни пешачке стазе ни тротоаре.

Ако се ускоро не реши проблем, родитељи кажу да децу неће пустити у школу, јер им је безбезбедност деце најважнија.

"Ми, као родитељи, апелујемо на министра просвете и министра саобраћаја да реше овај проблем, иначе деца у школу неће ићи", наглашава Драгана Банковић.

У лесковачкој локалној самоуправи која је надлежна за саобраћајну регулацију истичу да су у августу имали разговоре са представницима предузећа Путеви Србије, али да договор који је тада постигнут није поштован.

"Ово је проблем који превазилази надлежности и могућности локалне самоуправе. Због тога очекујем да ће се овај проблем ускоро решити како не би дошло до блокаде путева са правом незадовољних грађана Грделице", каже члан градског већа Божидар Вучковић.

Грделичка клисура сада је и буквално уско грло на паневропском коридору 10. Радови на такозваном Сарајевском мосту тек су почели, а када ће бити завршени не зна се. Такође још није познато ни где ће проћи траса ауто-пута, па се грађани Грделице плаше да ово привремено преусмеравање саобраћаја кроз њихову варошицу не потраје годинама.

rts.leskovac@rts.rs
+381 242 131

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару