Читај ми!

Престижна награда - нова мотивација за Инес

Награду Светске метеоролошке организације, која се додељује једном годишње, Кикинђанка Инес Скоко заслужила је као најбоља студенткиња треће године Физичког факултета у Београду, смер Метеорологија, са просечном оценом 9,35.

Поред бројних признања на домаћим и међународним такмичењима из физике, одличној студенткињи Инес Скоко из Кикинде, припала је и, досад највреднија, престижна награда Светске метеоролошке организације са седиштем у Женеви.

Награду, која се додељује једном годишње из Фонда који носи име великог српског научника Боривоја Добриловића, Инес је заслужила као најбоља студенткиња треће године Физичког факултета у Београду, смер Метеорологија, са просечном оценом 9,35. 

Инес каже да је, док је још била мала, знала сатима да гледа у небо и звезде. Када је у школи почела да учи физику, схватила је да та наука објашњава атмосферске процесе који је толико интересују.

"То ми је било много занимљиво", присећа се Инес. "А пошто је метеорологија практично склоп физике и природе, ту сам пронашла одговоре како све у атмосфери настаје."

На награду Светске метеоролошке организације је посебно поносна, будући да су ту награду добили и сви њени професори на факултету кад су студирали.

Инес је посебно захвална свом професору физике из кикиндске гимназије Маријану Крунићу јер је, како каже, управо он заслужан што се определила за студије физике.

Поред истицања њене истрајности и воље за знањем, професор Крунић наглашава да се она од почетка определила за метеорологију.

"То је био и садржај њеног матурског рада у коме је обрадила живот и дело Милутина Миланковића. Тај рад је факултет оценио као изузетно квалитетан и на основу њега је уписала метеоролошке студије без полагања пријемног испита", с поносом наглашава професор Крунић. 

Награда коју је добила млада Кикинђанка додељује се у свим земљама у којима је српски научник Боривоје Добриловић радио као експерт Уједињених нација.         

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару