Лазарево болно одрастање

Петогодишњем Лазару Папићу из Кикинде због озбиљних болести, које су му установљене у првој и трећој години живота, ускраћене су многе радости детињства. Наду за излечење његовим родитељима дају лекари из иностранства, али лечење кошта 30 хиљада евра и требало би да почне што пре.

Кад је имао само једанаест месеци, малом Лазару је постављена дијагноза целијакије. То је подразумевало адекватну терапију, редовну контролу код гастроентеролога и строгу безглутенску исхрану.

Лазарев отац Владимир каже да је, кад су се већ били навикли на дечаков други начин живота, након годину и по дана, Лазару позлило.

"Пошто је био животно угрожен, кикиндски лекари су га упутили на клинику у Новом Саду, где су му дијагностиковали дијабетес типа 1", присећа се Владимир Папић.

Иако је на инсулинској терапији пет пута дневно, са панкреасом под сталном упалом и имуним системом на нули, Лазар је живахно и радознало дете. Лазар каже да највише воли виршле, а омиљена играчка му је ванзури.

Решење за дететове здравствене проблеме родитељи виде код доктора Томаса Крауса у Франкфурту и на једној клиници у Лондону. На тој клиници треба да му се изваде најмање два млечна зуба ради матичних ћелија које би се, након анализа у Франкфурту, користиле у лечењу.

За боравак на иностраним клиникама родитељима малог Лазара треба око 30.000 евра. У акцију помоћи укључили су се запослени у Железницама Србије, кикиндски полицајци, одбојкашице, кошаркаши, дечје позориште и многи други којима је стало до Лазаревог оздрављења и срећног детињства.
                                                                        

Помоћ се може уплатити код Комерцијалне банке ад Београд, на рачун:
205-9011004961689-12

За уплате из иностранства

Correspondent bank: EUR - DEUTDEFF; SAD - SCBLUS33  
SWIFT:  KOBBRSBG 
IBAN: RS35205903101940805720
Lazar Papić, Cara Dušana 140 a, 23300 Kikinda, Srbija



 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару