Читај ми!

Велико срце у Печењевцу

Акција "Велико срце" Фондације "Ана и Владе Дивац" и Еуробанке обрадовала је децу у Пецењевцу код Лесковца. За најмлађе је уређен простор за игру, а они нешто старији уживали су у дружењу са прослављеним кошаркашем.

Захваљујући Иви Живковић, шестогодишњој девојчици чији је цртеж победио на конкурсу "Мали цртеж за велику награду", у Печењевци је уређен дечји парк, постављен је тобоган, клацкалице, љуљашке.

Уз два спортска терена, сада су створени услови за сву децу из Печењевца да лепше и квалитетније проводе слободно време.

Задовољни су и родитељи.

"Печењевце нема вртић ни било какву дечју установу", каже Славица Цакић. "Зато је и важно што су најмалађи добили свој кутак за игру."

Игралиште за предшколце дар је Фондације "Ана и Владе Дивац" и Еуробанке. За три године, "Велико срце" приредило је много радости деци, а сваки пут у акцији искрено учествује и брачни пар Дивац.

"Сигуран сам да ће деца у Печењевцу искористити сваки леп дан да овде проведу време", рекао је Владе Дивац. "Ово је петнаесто игралиште које смо опремили у Србији и, наравно, нећемо стати овде. Желим да захвалим хиљадама људи који коришћењем картице Еуробанке учествују у овој акцији."

Акција "Велико срце", сматра Снежана Дивац, потврђује да заједништвом може све да се постигне и да не морамо да чекамо неког са стране да нешто промени.

Сваки поклон школи са 580 ђака од непроцењиве је важности. Циљ је да се обезбеђивањем бољих услова за одрастање деца задрже у Печењевцу, великом и лепом месту код Лесковца.

"Ови дарови много значе јер ће помоћи у ономе што већ годинама раде наставници заједно са децом", наглашава Синиша Николић, директор ОШ "Вук Караџић" у Печењевцу. "Да заједно створимо бољу и лепшу околину."

Резултата тих напора већ има, јер у предшколској групи већ има деветнаесторо деце, наредне ће их бити и више. За све њих, школској библиотеци "Велико срце" поклонило је и 250 књига.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару