Читај ми!

Бесплатан превоз на ђачким линијама

Одлуком Општине Бајина Башта, од 1. марта превоз је бесплатан за ђаке на свим приградским линијама, а на такозваним ђачким линијама превоз је бесплатан за све грађане.

Да је превоз за све Бајинобаштане бесплатан на ђачким, а за школарце на свим линијама, путници у први мах готово да нису ни веровали.

"Ја сам ушла тамо да узмем карту, а он ми је рекао да је бесплатна", каже Драгиња Симић из Рогачице. "Ја сам му рекла, немој да мене ко грди у аутобусу!"

Радиша Јеремић, возач предузећа "Ракета АБ", виђа много нових лица на својој линији.
Миленко Јовановић из Костојевића задовољан је овим потезом, који ће олакшати људима живот, а ученик Немања Алексић каже да сад чешће посећује другове.

Првих дана се путовало и из знатижеље, кажу у "Ракети АБ", која је по уговору са Општином задужена за приградски саобраћај у наредних пет година.  Међутим, и два месеца од ступања одлуке на снагу, на многим линијама иду аутобуси са 50 седишта. Задовољни путници, кажу, али и они.

Сања Бјеличић, менаџер "Ракете АБ", сматра да ће субвенционисани превоз допринети смањењу сиве економије: "Кренуло се, та појава није сузбијена, али је помак видан."

Из градског буџета биће издвојено 35 одсто више новца него када је плаћана доплата  само за ђачки превоз.

"Ми смо схватили да субвенција коју даје Општина није видљива за све грађане, па смо покушали да, са нешто већим средствима него што је до сада издвајано за превоз, учинимо видљивим за све грађане наше општине", објашњава Златан Јовановић, председник општине Бајина Башта. "Имамо на свим линијама бар четири поласка дневно која су бесплатна за све грађане."

По уговору Општине и предузећа "Ракета", повластице важе током школске године, али је превозник дужан да одржава и поласке који нису бесплатни.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару