Читај ми!

Ни казне не помажу

Прошле недеље полиција је ухапсила Милована М.(34) из сврљишког села Белоиње због сумње да је покушао да силује своју осамдесетдеветогодишњу комшиницу. Стручњаци кажу да су особе са поремећајем структуре личности врло често повратници и да је забрињавајуће што је оваквих кривичних дела све више према малолетним лицима.

Косару Живадиновић из села Белоиње код Сврљига недавно је покушао да силује Милован М., међутим у том тренутку, у кућу је ушла њена ћерка, па је он побегао кроз прозор. Убрзо је, каже, стигла полиција.

Она каже да још увек не верује шта је преживела у својој осамдесетдеветој години.

Милован М. је пре 13 година осуђен за покушај силовања и убиство жене у свом селу, па су по његовом повратку из затвора сви били уплашени.

Психијатар Снежана Владејић, која је и дугогодишњи судску вештак, каже да такви људи спадају у особе са поремећајем структуре личности.

Снежана Владејић Специјална психијатријска болница "Горња Топоница" каже да на велики број повратника, према њиховом искуству, мали ефекат имају било казнене мере било мере специфичне превенције из домена психијатријског лечења које, како каже, није упутно код
особа са оваквим поремећајем.

Посебно забрињава што је оваквих кривичних дела све више, нажалост, према малолетним лицима. Предлог такозваног Маријиног закона предвиђа посебну евиденцију осуђених.

Председник Адвокатске коморе у Нишу Драги Крстић каже да ће та евденција садржати и днк профил тог починиоца и да су ти подаци трајни.

"Евиденција се трајно чува, а све ове последице трају 20 година од извршења кривичне санкције", каже он.

Селу Белоиње потребан је спокој баш као и свакој другој средини, а строжим законима, како кажу, држава то мора да обезбеди.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару