Читај ми!

Гужве за регистрацију сеоских домаћинстава

Рок за регистарцију или обнову уписа пољопривредних газдинстава је 31.март. До тада пољопривредници треба да предају попуњене обрасце како би могли да користе подстицаје из аграрног буџета. У шабачком крају гужве у пољопривредној служби су свакодневне.

Од када су половином протекле недеље добили обрасце кроз шабачку Дирекцију за пољопривреду дневно прође више стотина пољопривредника. Попуњавање формулара, али и крајњи рок направили су пометњу међу произвођачима из целе општине.

"Они су требали послати пре месец, два па да се ради, а не да се праве гужве", каже Милисав Деспотовић из Маова.

Иванка Исаиловић, Богосавац каже да не уме да користи интернет.

"Супруг не може да ми помогне, а деца нису кући студирају, а ја не знам", каже Исаиловић.  

"Попуњавају нам бесплатно, само што је компликовано, јер сваке године нешто ново траже", каже Јаковљевић Синиша из Беле реке.

Драган Панић из Табановића каже да не могу да исправе ако нешто погреше и зато долазе овде да буду сигурни.

Десеторо запослених у дирекцији раде готово без предаха.

Саша Ракић из Дирекције за пољопривреду каже да дневно попуне од 50 до 100 образаца, зависно од компликованости случаја.

"Зависи да ли је прва регистрација или обнова и то зна да траје од пет до 20 минута", каже он.

Зоран Милетић из Дирекције за пољопривреду града Шапца каже да су обрасци исти као прошле године само је разлика у понуђеним шифрама за дате колоне.

"Ја нећу рећи да за неке није компликовано, али верујте да има оних који дођу, а нису ни отворили коверат који су добили на кућну адресу, него онако са затвореним не знају ни шта има унутра", каже Милетић.

Ништа мање гужве нису ни испред трезора иако се обрасци могу послати и поштом. Да би пољопривредницима изашли у сусрет, омогућено је бесплатна помоћ и у месним канцеларијама.

"До пре две године ми смо им попуњавали обрасце и помагали у томе, али сада није заинтересованост велика и нема гужве", каже Владимир Адамовић, шеф месне канцеларије Јевремовац.

У шабачком крају прошле године било је регистровано преко 10.000 домаћинстава.  Документацију за ову годину доставила је тек петина пољопривредних газдинстава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару