Читај ми!

Спас у породичном бизнису

Кикинђанин Алберт Каналаш је један од бројних мештана ове севернобанатске општине који је остао без посла, али и један од ретких који се снашао. Отворио је Самосталну занатску радњу "Љиљина супа", где са супругом Љиљаном прави рецкаве и дугачке резанце.

Алберт Каналаш је 24 године радио у Индустрији грађевинског материјала у Кикинди. Пре седам година проглашен је технолошким вишком, прихватио је социјални програм, а од добијених средстава купио је машине и покренуо производњу домаћег теста.

"Пошто смо приметили да на тржишту нема праве домаће тестенине, кренули смо с том производњом и испало је да смо направили прави потез", каже Алберт, додајући да је задовољан, јер посао има перспективу, али треба пуно рада и још улагања.

Такође признаје да је идеју о производњи теста дала његова супруга Љиљана, која је у фирми
главни мајстор. Љиљана је по занимању трговац, па кад је и она остала без посла пријавила се Националној служби за запошљавање и конкурисала за средства за самозапошљавање.

"Кад сам добила та средства придружила сам се супругу, купили смо додатне машине и проширили производњу. Правимо право домаће тесто, само од јаја и брашна, без икаквих адитива, конзерванса и вештачких боја", каже Љиљана и додаје да се њихови производи налазе у рафовима свих боље снабдевених кикиндских маркета, а однедавно и у свим "Ангропрометовим" продавницама.

На сајмовима у Мађарској и Румунији "Љиљина супа" добила је висока признања, а прошле године на Новосадском сајму и Велику златну медаљу за квалитет.

Алберт и Љиљана чекају да им старији од двојице синова заврши студије прехрамбене технолохије, па да прошире производњу, а уз његово знање и образовање, како кажу, "Љиљина супа" биће сигурно још укуснија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару