Читај ми!

Школа за пример

Најбоља и најбезбеднија школа у Србији је "Горан Остојић" из Јагодине, оценило Министарство просвете. Испуњен годишњи план рада, безбедност у школи, сарадња са родитељима и одговарајућа настава само су неки од параметара којима се оцењује квалитет рада школа у Србији.

У Поморављу су до сада оцењивачи Министарства просвете били у седам од 52 школе, а највишу оцену добила је Oсновна школа "Горан Остојић" у Јагодини.

Ива Гајић, председница ђачког парламента каже да је неопходно да ђаци и наставници заједно раде и да међусобно уважавају мишљења како би све у школи функционисало како треба.

Њени другови као једину ману виде недостатак фискултурне сале.

Иако се број ђака за последњих осам година смањио за две стотине, школа стално улаже у побољшање наставе, али и услова за рад. Ту су савремено опремљени кабинети, трпезарија, зубна амбуланта и сала са 500 места. Стална је и едукација наставника.

Мира Анђелковић, школски психолог каже да наставници доста улажу у нове методе рада, огледне часове и повезивање са ученицима што је јако битно нарочито приликом преласка ђака из разредне у предметну наставу.

Директорка школе "Горан Остојић" Мирјана Срећковић каже да је идеја целе школе била да се зближе родитељи и наставници и да заједнички деле проблеме, као и да их решавају.

Допунске активности посебно се вреднују при оцењивању као и руковођење, међуљудски односи и рад у оквиру тимова. На сваких пет година школе ће бити оцењиване.

Живота Старчевић, начелник школске управе за Поморавље каже да на основу извештаја о вредновању школа установе могу да направе акционе планове како би исправиле недостатке.

"Када су школе добре, оно што им ми стављамо као примедбу може да се испарви у тих пет година. Када школе имају много више проблема акциони план мора да садржи много краће
временске одреднице", каже Старчевић.

Упркос високој оцени у школи Горан Остојић кажу да им недостаје фискултурна сала која је пре 44 године планирана, али до данас због недостатка пара није изграђена.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару