Читај ми!

Дијамантска кацига за Ужичанина

Aктуелни шампион на кружним стазама, Ужичанин Жарко Терзић, добитник је овогодишње Дијамантске кациге српског аутомобилског савеза. После Милуна и Микице Веснића, Терзић је трећи Ужичанин који је после 19 година, добио највеће признање у аутомобилском спорту.

Трка по трка, брдска или кружна стаза, три златне и као круна вишегодисњег рада,  Дијамантска кацига, најзад је у рукама четрдесетједногодишњег Ужичанина Жарка Терзића.

"Прво је почело да се освоји та једна шампионска титула, па онда прва Златна кацига, и можда кад сам ишао тим путем друге Златне кациге, тад ми је пало на памет да могу да освојим и Дијамантску кацигу и да завршим са тркама", каже Жарко.

Са више од 200 вожњи, од којих је 110 победа и десет шампионских титула, Жарко је један  од малобројних аутомобилских асова са простора бивше Југославије са оваквим резултатима.

"Воља је најважнија ствар која вас тера. Значи, ако нешто стварно волите и желите, та воља ће вас одржати у томе. Трка траје од 15 до 20 минута и за то време сте ви сами своји и ниочему другом не размишљате. То је ужитак који кад неко доживи једном, поготово победи, стално жели да га понови", додаје Жарко.

Уз подршку породице, пријатеља и спонзора, Жарко, упркос многим ризичним ситуацијама, ужива у свом, како каже, захтевном и скупом хобију и спорту.

"Ја сам имао пар удеса, али на срећу, све се добро завршило. Можда ме то што се добро завршило не плаши и немам уопште страх од тога и не сматрам да је то неки ризик, јер су то безбедна возила", каже Жарко.

И мада је у овом спорту  остварио све почетне амбиције, још увек не одустаје. Без посебних  планова Жарко, са новом сезоном креће нови круг, можда до још једне, Дијамантске кациге.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару