Читај ми!

Ускоро усељење у нови дом

У пожару, који је избио у породичној кући Горана Столића из Доње Трнаве код Прокупља, изгорело је све што је ова седмочлана породица имала. Комшије, мештани, општинска јавна предузећа и установе почели су обнову њихове куће.

Седмочланим Столићима из Доње Трнаве код Прокупља, комшије обнављају кућу нагорелу у пожару.

Столићи су и до ове несреће, према речима мештана, живели скромно. Данијела Матић мајка петоро малолетне деце, потврђује да их беда и сиромаштво прате годинама, али да сада преживљавају најтеже тренутке.

"Живимо од социјалне помоћи, дечјих додатака и наднице", каже Данијела.

Пожар је за трен ока однео све што је ова породица од имовине до тада имала. Сада су поново на почетку, али их храбри сазнање да нису сами и да је људи и институција, који желе да помогну све више.

"Људи су чули и сами долазе да помогну, да обновимо кућу и да буде као пре", каже Никола Столић, најстарији син.

Дом породице Столић сада је постао градилиште. Из села су се јавили мајстори, обнављају се електричне инсталације и малтеришу изгореле просторије.

"Овакав пожар се није десио до сада у нашем селу, треба да се помогне. Скупили смо се у великом броју, да помогнемо, да одрадимо посао", кажу мештани.

Председник Месне заједнице Доња Трнава Игор Петровић каже да позива све оне који могу да помогну, да се ова породица што пре врати у свој дом.

Иако и сама у незавидној ситуацији, помоћ су упутила и општинска Јавна предузећа.

"Одмах смо упутили одређене количине грађевинског материјала, како би породица Столић обновила кућу и деца наставила да живе нормалним животом", каже директор ЈП "Водовод"  у Прокупљу Славиша Антанасковић.

Док се радови не заврше, мештани Доње Трнаве овој породици обезбедили су смештај, не недостаје ни хране, ни огрева. Ипак, за почетак новог живота, у обновљеном дому, биће, како кажу, потребно још много тога, што Столићи, сами неће моћи да обезбеде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару