Читај ми!

Има ли коалиције?

Представници Странке демократске акције Сулејмана Угљанина ни данас се нису појавили на седници Градског већа. Став Странке демократске акције Санџака је да се проблеми у функционисању власти у Новом Пазару хитно морају превазићи како би се измирила огромна дуговања града Новог Пазара од преко милијарду динара.

Чланови Градског већа Странке демократске акције у Новом Пазару нису се појавили ни на данашњој заказаној седници. Из ове странке поручују да на седницу нису позвани и да, што се њих тиче, коалиција са Санџачком демократском партијом, још увек постоји, иако се спекулише да ће овој коалицији врло брзо доћи крај.

"Странка демократске акције Санџака позива све странке које су добиле мандате од грађана Новог Пазара да потпишу Коалициони споразум о формирању потпуне коалиције свих политичких странака које имају одборнике у Скупштини града Новог Пазара и да заједно поделе одговорност у складу са изборним резултатима. Овако формирана коалиција обезбедила би отклањање проблема у којима се тренутно налази град Нови Пазар. Странка демократске акције Санџака, као предлагач овог споразума, предвиђа да једну четвртину надлежности и одговорности повери представницима српског народа", закључили су у СДА Санџака где су додали и да званичан позив за седницу Градског већа нису добили.

На питање новинара, да ли се овим чином ставља тачка на коалицију са Санџачком демократском партијом Расима Љајића, Ахмедин Шкриељ, који обавља функцију заменика градоначелника, је одговорио да коалиција још увек постоји, али се још једном позвао на поменути коалициони споразум.

Градско веће је ипак одржано. Од девет чланова, четири је из редова Љајићеве СДП и један из Српске напредне странке, па тако имају кворум. Из Љајићевог СДП-а, након одржаног већа, поручују да немају коментара на позив Угљаниновог СДА на потписивање Коалиционог споразума о формирању потпуне коалиције свих политичких странака.

Председник СДП-а у Новом Пазару Решад Хоџић каже и да у том граду не постоји ниједан орган који има пробелема са функционисањем.

"Рекао сам да не желим да одговарам на питања која су везана за овај конфликт који за мене и није конфликт. Тврдим одговорно да су синоћ сви чланови Градског већа обавештени, односно да им је послат потсетник да је седница која није одржана прошлог понедељка заказана за понедељак у 10 сати. Оно што је за мене битно је да град Нови Пазар функционише и функционисаће и нећемо дозволити никакву принуду управу," каже Хоџић.

Спекулације су многобројне, а ни једна ни друга страна, нису данас новинарима могле да дају конкретну информацију да ли се коалицији ближи крај, или је у питању још једна од многобројних криза са којом се градска власт у Новом Пазару сусреће од настанка коалиције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару