Читај ми!

Улица без имена

Грађани на крају густо насељеног шабачког насеља Триангла кажу да већ деценијама живе у непознатој улици. Проблем је настао са поделом улице и променом назива, за које, како кажу, нису ни знали, а немају ни таблу.

Ивко Јањић из Шапца не зна у којој улици живи пошто су у документацији и на рачунима различити називи улица. Уз то, иако су на два километра од центра града, немају ни канализацију, ни асфалт.

"Имамо адресу у СУП-у, али у катастру наша адреса не постоји. Ја сам ишао да тражим потврду на Кнеза Мирослава број 6, бивша Васе Туфегџића, код њих се води Петра Бајаловића, а ја добијам рачун за струју на Живојина Јуришића", каже Драган Јањић.

Комшија Драгољуб Спасић каже да рачун за струју добија на једну улицу, воду на другу, а телефон на трећу.

"Нама у личној карти пише Кнеза Мирослава, а табла стоји Сестара Јанковић, рачун од струје се добија на Живојина Јуришића", додаје Радивоје Вићентић.

Донедавно је цео овај део насеља припадао улици Кнеза Мирослава. Подела на улице урађена је по закону, донете су одлуке, кажу у месној заједници, а решења прослеђена надлежним службама.

"Законска обавеза је на катастру да обележи називе улица, али пошто град није знао када ће се то десити, сам је извршио набавку табли и ангажовао извођача радова. Овде је била табла на бандери, али је неко скинуо. Довољно је послати обавештење месној заједници да га нема и поставићемо", каже председник Месне заједнице "Камичак" Владан Вуковић.

Од назива улице далеко им је већи проблем што немају канализавију нити асфалт. Обећања су стизала у свакој изборној кампањи, али не и радови.

"Свуда је блато, кад је киша преко целе улице је вода, пењемо се по оградама да би изашли. Ту су и септичке јаме, нема канализације ни уличног осветљења", каже Синиша Митровић.

"Фонд за грађевинско земљиште је прошле године урадио комплетну планску документацију. У овом тренутку покушавамо да извршимо идентификацију парцела пошто нам стање у катастру не одговара стању на терену, да видимо ко су све власници. После тога се приступа изради пројектне документације и највероватније да ће у току ове године први радови и почети", каже председник Месне заједнице Влада Вуковић.

Не крију грађани да са дозволама за градњу нису имали проблема, не крију ни да око заједничких мука нису имали и заједничке ставове. Надају се, кажу, да ће све службе уписати прави назив улице, а они за почетак добити таблу како би се у Живојина Јуришића лакше сналазили и поштари и гости.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 24. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару