Читај ми!

Ускоро СМС паркирање

У Краљеву је паркирање аутомобила већ дуго велики проблем. Не постоји јавна гаража, а број паркинг места је петнаест пута мањи од броја регистрованих аутомобила у граду.

Наћи слободно паркинг место у Краљеву, а уз то и да се не плаћа по сату, налик је добитку на лутрији. То је проблем за оне који долазе аутомобилом у град, али и за станаре зграда који се  довијају како знају и умеју да сачувају паркинг место.

У граду има око две хиљаде паркинг места, што је недовољно.

"Паркирање аутомобила је у црвеној и жутој зони и цињеница је да је број места недовољан, што је донекле последица великог прилива становника последњих година", каже директорка ЈКП "Чистоћа" Миљана Зиндовић.

Она најављује и увођење смс плаћања паркинга у првој половини године, што би политиком цена допринело увођењу реда и на тај начин би се стимулисало паркирање у широј зони града, а дестимулисало у најужем градском језгру.

До недавно, за 30 динара, колико је коштао улаз на пијачни паркинг, грађани су могли да паркирају ауто читав дан. Сада је и ту паркинг ограничен.

Према речима Александра Илића, ЈКП "Пијаца" увело је нови систем наплате, по којем се два сата паркирања наплаћује 30 динара, а сваки наредни започет сат додатних 30 динара.

"Верујемо да је два сата довољно време за основне набавке на пијаци или у граду, а за закупце тезги обезбедили смо повлашћен паркинг, односно они паркирање плаћају месечно 600 динара", каже он.

Најугроежнији су Краљевчани који на посао долазе аутомобилом, јер би по садашњој рачуници дневно морали да издвоје око 250 динара.

Директор Дирекције за изградњу и планирање града Краљева Ненад Нерић каже да је ове године у плану израда пројектне документације за јавну гаражу код Ватрогасног дома и још два јавна паркинга у улици Драгослава Богавца и иза Привредне коморе, чиме би овај вишегодишњи проблем Краљевчана био решен.

До изградње јавних гаража и довољног броја паркинг места, Краљевчани ће још морати да сачекају. У међувремену, олакшање ће донети систем смс плаћања паркинга, које би требало да заживи у првој половини године.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару