Читај ми!

Сећање на Душка Радовића

Поводом 90 година од рођења Душка Радовића у "Библиотеци шабачкој" отворена је изложба "На слово, на слово". Ученици основних школа, полазници дечје кративне радионице, у декупаж и оригами техници протеклих месеци израђивали су употребне предмете, док су предшколци правили украсе и честитке.

У "Библиотеци шабачкој" отворена је изложба полазника дечје кративне радионице под називом "На слово на слово" поводом 90 година од рођења Душка Радовића.

Инспирисани делима познатог писца, песника и новинара ученици основних школа у декупаж и оригами техници протеклих месеци израђивали су употребне предмете док су предшколци били задужени за украсе и честитке.
 
Мотивима са салвета могу се украсити разне површине, улепшати неки стари предмет и добити јединствен поклон у декупаж техници. Полазници дечје креативне радионице брзо су савладали и јапанску вештину креирања модела од папира од најједноставнијих облика до ждрала кога направе за само пет минута.

"У декупаж техници најважније је да будемо стрпљиви, да полако радимо, а у оригамију је битно да будемо прецизни при савијању и да пратимо сваки корак пажљиво", каже Сара Глигорић, полазница дечје креативне радионице.

Програм Дечје креативне радионице осмишљен је као низ активности радионичарског типа чији је циљ подстицање интересовања за књиженост и уметност и све облике изражавања.

"Учимо из књига и после све то што смо научили, а фонд Библиотеке шабачке нуди пуно тога, ми преточимо у литерарни или ликовни рад или неки употребни предмет", каже Биљана Богојевић из Библиотеке шабачке.

Честитке, подметачи, торбе за књиге само су неки од стотину радова шабачких предшколаца и ученика основних школа који су били инспирисани делима Душка Радовића.

"Доста његових песама смо прочитали, а неке и научили напамет и уживали радећи ове радове", каже Верица Ђапановић, полазница дечје креативне радионице.

Александра Ердевички из Библиотеке шабачкае каже да су мотиви изложбе, дугмета и штипаљке, како је и сам душко Радовић насловио своје песме.

За све посетиоце изложбе шабачки предшколци, полазници дечје креативне радионице и запослени у Библиотеци, припремили су и симболичне поклоне-честитке са порукама Душка Радовића. На једној од њих пише: "Тако је мало љубави међу људима. Ко уме да воли, не би требало ништа друго да ради".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару