Читај ми!

Година спорта у Нишу

Kикбоксер Стеван Живковић изабран је за најбољег спортисту града Ниша у 2012. години. Ову годину је у Нишу обележио велики број међународних такмичења, али и не баш добри резултати у најпопуларнијим екипним спортовима.

Секција спортских новинара града Ниша, изабрала је кикбоксера Стевана Живковића за најбољег спортисту града у 2012. години.

Стеван Живковић, кикбоскер клуба "Ниш", у овој години одбранио је титулу вицеправака Европе у дисциплини лоу кик. Шампион је Балкана и државни првак у категоријама К1 и лоу кик.

"Веома ми је битно шта сам ишао у анале нишког спорта и што моје име стоји поред таквих величина као што су Лидија Михајловић и Иван Миљковић", каже Стеван.

Гимнастички клуб Ниш, као екипни шампион Србије, најбољи је спортски колектив у Нишу.

"Ми имамо добар континуитет у стручном раду и много година смо већ најбољи у држави. С времена на време препознају то да смо најбољи и ја сам захвалан на томе", каже Милош Пауновић из гимнастичког клуба "Ниш".

Град Ниш ове године био је домаћин два европска првенства у рукомету - Дејвис куп такмичења и финала Кошаркашког купа Србије. После десет година публика се вратила на реновирани стадион "Чаир", па је очигледно да је у Нишу интересовање за врхунски спорт велико.

Градоначелник Ниша Зоран Перишић каже да је спорт нешто што сви воле и да ће се град покушати да спорту да место које заслужује.

Душан Јоцић, новинар Народних новина који је 4. пут изабран за најбољег спортског новинара, каже да је за врхунске резултате у у тимским спортовима потребна боља организација и систематски рад у нишком спорту.

"Мислим да се код нас изгубила институција квалитетног спортског радника и да је то један од највећих проблема. Други проблем је стагнација привреде у овом граду", каже он.

Секција спортских новинара награду за најбоље спортисте додељује 34. пут и ово је највише спорстко признање у граду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару