У школи упркос прокишњавању

Настава у Основној школи "Владика Николај Велимировић" у Ваљеву је скраћена, јер због топљења снега кров прокишњава. Део школске зграде је без струје ради безбедности. За трајно решење проблема потребно много новца и времена.

У Ваљеву, у Основној школи "Владика Николај Велимировић" настава је скраћена, јер због топљења снега кров прокишњава. Део школске зграде је без струје ради безбедности. Проблем датира још од када је школа саграђена, пре 27 година, а биће потребно много и новца и времена да би се трајно решио.

Основна школа отворена је 1985. године и прокишњава од почетка. Одговорни пројектанти "Енергопројекта"  Драган Јовановић и Јованка Русић одлучили су да школа од 3.900 квадрата  има велики број малих кровова покривених етернитом. Он се више не производи. Вода се задржава између њих. У фебруару ове године у време обилних снегова, проблем је кулминирао.

"Довијамо се на све могуће начине, покушавамо да бар завршимо ово полугодиште како треба. Међутим, уз наговештај да ће буџет бити усвојен, онда ћемо бити у ситуацији да по фазама завршавамо поправку. У наредних пет година, надам се да бисмо могли да завршимо", наводи директор ОШ "Владика Николај Велимировић Предраг Гојковић.

За трајно решење проблема неопходно је препројектовање читавог крова. То изискује не само новац, већ и много времена.

"За то су планирана средства у 2013. години, да се уради прва фаза  која је неопходна да би се сви недостаци отклонили који сада постоје на  крову", рекла је начелница Градске управе за друштвене  делатности Јелица Стојановић.

За 676 ђака и њихове наставнике у овој школској години услови за рад тешко да ће бити бољи, али би им итекако значило да проблем почне да се решава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару