Читај ми!

Штрајк глађу у Куршумлији

Двојица чланова Демократске странке и Уједињених региона Србије, који због губитка посла штрајкују глађу, ноћас су се закључали у зграду Општине Куршумлија. Члану УРС-а позлило. Његово здравствено стање и даље стабилно, кажу лекари.

У зграду Општине Куршумлија, ноћас су се закључали чланови Демократске странке и Уједињених региона Србије, Велислав Милосављевић и Синиша Вацев, који штрајкују глађу због губитка посла.

Члану УРС-а Синиши Вацеву, који два дана штрајкује глађу, вечерас је позлило, па су интервенисали лекари Дома здравља из Куршумлије.

Лекари су констатовали да је штрајкач исцрпљен, али да је његово здравствено стање и даље стабилно. Штрајкаче су вечерас посетили представници Општинских одбора ДС и УРС, чланови породица и грађани Куршумлије.

Лекар и медицинска сестра Хитне службе Дома здравља су на улазу у зграду општине чекали, јер им је радник обезбеђења тек после 15 минута откључао улазна врата.

Скупштина потврдила отказе

На седници скупштине Општине потврђена је одлука Општинског већа о отпуштању с посла 16 радника у јавним предузећима и установама које су под ингеренцијом Општине Куршулмија.

Општинско веће у Куршумлији недавно је донело нову систематизацију радних места којом се предвиђа отпуштање 16 запослених у Туристичкој организацији, Градској библиотеци, Дирекцији за изградњу и Спортском центру 

Како јавља репортер РТС-а, дописници агенције Бета и Радија Слободна Европа, Љиљана Даниловић и Милош Ивановић које је обезбеђење закључало у зграду Општине када су дошли да разговарају са штрајкачима, пуштени су после два сата.

Удружење новинара Србије (УНС) затражило је од општинских власти и обезбеђења зграде општине Куршумлија да омогући несметан рад новинара.

УНС позива обезбеђење општинске зграде у Куршумлији на поштовање Закона о јавном информисању који прописује да нико не сме да ограничава слободу јавног информисања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару