Читај ми!

Спорт у школе

Почетак реализације пројекта увођења бесплатних спортских активности у школе озваничен је у Основној школи "Вук Караџић" у Крушевцу. Часу тренинга присуствовала је и министарка омладине и спорта Алиса Марић.

Спортским играма, уз помоћ штапа и канапа, кроз атлетску и гимнастичку играоницу, ђаци и професори физичке културе у ОШ "Вук Караџић" у Крушевцу, симболично су означили почетак реализације пројекта "Спорт у школе".

Пројекат је покренут на иницијативу Савеза за школски спорт Србије, а подржан је од ресорног и Министарства просвете.

Миодраг Јовановић, координатор за школски спорт Расинског округа каже да ће на овај начин пробати да у 26 градова Србије што више деце укључе у спорт.

"Крећемо са једном школом, овде у "Вуку Караџићу". Од 2013. године требало би да у Крушевцу буду две школе и сваке наредне, зависно од интересовања локалне самоуправе, настојаћемо да се то прошири у све школе у Србији", каже Јовановић.

Разноврсним спортским активностима предвиђено је да код деце развију координацију, покретљивост, прецизност и издржљивост, али и такмичарски дух.

Министарка омладине и спорта Алиса Марић каже да је Министарство омладине и спорта препознало као један од својих приоритета спорт школске деце и да они овим првим потезом то спроводе у дело.

"Наша идеја је да приближимо спорт школској деци, да их упознамо са спортским вредностима, да то буде место где ће се дружити, играти, забављати, где ће научити нешто ново и пре свега ће служити њиховом здрављу", каже министарка.

Пројекат "Спорт у школе"  потпуно је бесплатан. Предвиђа да се са основама атлетике , гимнастике, спортским играма и борилачким вештинама, под надзором професора физичког васпитање, упознају сви заинтересовани малишани нижих разреда основне школе који се активно не баве спортом.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару