Читај ми!

Ништа од аква-парка

Градско веће Ниша донело је одлуку о раскидању уговора о продаји земљишта италијанско-српској компанији "Италнис груп" која је на тој атрактивној локацији планирала изградњу аква-парка. Разлог раскида уговора је непоштовање уговорних обавеза.

Око 15 хектара земљишта на самом улазу у Нишку Бању, две године после продаје компанији "Италнис", и даље је неизграђено и неуређено. Ова компанија Граду није уплатила 27 милиона динара за коришћење градског грађевинског земљишта ни пошто је рок за плаћање  продужаван три пута.

Градоначелник Ниша Зоран Перишић каже да су покушали све да се уговор одржи.

"Град је на губитку, јер нема аква-парк, бар не ове и следеће године, а биће на добитку, јер ће земљиште продати сигурно по већој цени од ове када се заврши судски спор, ако га буде", каже Перишић.

Судског спора ће сигурно бити, најављују у Италнису, где ову одлуку Градског већа оцењују као скандалозну.

"Град тражи оправдање за њихову неспособност. Траже да платимо надокнаду за грађевинско земљиште по старом плану који више не важи", каже Бојан Станисављевић из "Италнис груп".

За куповину земљишта "Италнис" је 2010. године граду уплатио 1,2 милиона евра и обавезао се да ће у року од пет година ту изградити аква-парк, хотеле, спа центре. Град ће, каже градоначелник, по завршетку судског поступка Италнису морати да врати 90 одсто од уплаћених средстава.

Градоначелника Ниш тврди да Град ипак неће остати без аква-парка, јер су се за локацију Лозни калем већ јавила четири заинтересована потенцијална инвеститора. Једино је, каже, извесно да се то неће догодити ни ове ни следеће године.

Идеја је да се 15 хектара подели на три парцеле намењене аква-парку, хотелима и аутлет центру и тако једноставније дође до инвеститора, а цена ће, кажу, сигурно бити већа од 7,8 евра по метру квадратном, колико је платио, тада једини понуђач на лицитацији, "Италнис".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару