Читај ми!

Уочи отварања Тврђава театра

За вечерашње отварање 4. Тврђава театра у Смедереву предвиђен је спектакл испред зидина тврђаве Ђурађа Бранковића, који ће извести позоришни ансамбл "Паноптикум" из Немачке. До 20. јула, на смедеревској тврђави биће одиграно 16 представа.

У Смедереву вечерас почиње четврти Међународни амбијентални позоришни фестивал "Тврђава театар". Посетиоце, као и до сада, очекује спектакл немачког позоришнoг ансамбла "Паноптикум" испред зидина тврђаве Ђурађа Бранковића из петнаестог века.

Четврти позоришни фестивал на Смедеревској тврђави почиње месец дана раније него претходних година. Разлог за промену термина је практичне природе, каже директор Фестивала Драгољуб Мартић.

"У августу скоро сва позоришта одлазе на колективне одмореиз петнаестог века,, објаснио је Мартић, "па је селектору Фестивала било тешко да одабере оно што је најбоље у региону."

Поред наших најрепрезентативнијих ансамбала, до 20. јула наступиће позоришта из Аустрије, Немачке, Италије, Словеније и Црне Горе. На репертоару је шеснаест представа.

Житељи Смедерева сматрају да су на "Тврђава театру" заступљена најбоља позоришна остварење из прошле и ове године. Велико интересовање влада за представу "Кањош Мацедоновић" Народног позоришта из Београда и комад "Збогом СФРЈ" Атељеа 212.

И ове године  амбијентални театар прелиће се преко зидина Тврђаве на тргове Смедерева. Прилично запостављене у Србији, уличне представе овде имају посебан третман.

Слоган овогодишњег фестивала "Пан Театрикум - Бекство од ограничавања" први ће вечерашњим спектаклом "Транзишн" оправдати гости из Фрајбурга. Ова урбана представа која због пиротехнике захтева велику спретност и прецизност, привукла је пажњу публике на фестивалима широм Европе и Јужне Америке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару