Читај ми!

Нишлијке успешни ватрогасци

Чланице нишког Добровољног ватрогасног друштва "Игнис", на недавно одржаном Фестивалу ватрогасаца у Зрењанину, освојиле су прво место. Иако је Друштво формирано пре неколико месеци, оне су показале изузетну спремност.

Миљана Стојиљковић и Ана Игњатовић склапање усисног вода вежбале су нешто више од два месеца, и у јакој конкуренцији на недавно одржаном Фестивалу ватрогасаца у Зрењанину победиле.

"У почетку нам је било доста тешко док смо се упознале са опремом и док смо постигле време  од једног минута, с обзиром на то да смо у почетку радиле за десет минута", каже Миљана Стојиљковић. "Рад и труд свих нас се исплатио тако да смо имале најбоље време."

Добровољно-ватрогасно друштво "Игнис" има десет чланица, које су спонтано дошле на идеју да се у овом опробају. За неколико месеци састав је мењан више пута, али су ипак успеле да постану тим.

"Уколико једна није добро урадила свој део посла, не постоји пребацивање грешке, већ је то грешка свих нас", каже Ана Игњатовић. "Морам да признам да стварно треба времена и договора да би се тим оформио и група људи уопште постала тим."

Да би све функционисало како треба, неопходна је координација, организован долазак на тренинге и одлагање других обавеза.

Димитрије Мирјачић, координатор тима каже да је било изузетно тешко, пошто је било десет девојака: "Њих је десет, а ја сам био сам и увек оне испадну у праву. Било је занимљиво."

Све девојке су студенткиње Факултета заштите на раду у Нишу, а победа у Зрењанину обезбедила им је учешће на Ватрогасној олимпијади у Француској наредне године. Очекују да, како кажу и Факултет учествује у финансирању њиховог одласка.

Професорка Јасмина Радосављевић, продекан за науку и инвестиције Факултета заштите на раду у Нишу каже да ће се још видети да ли ће факултет финансирати пут у Француску или опрему, али ће се, како каже, свакако трудити да се омогуће и спонзори.

Девојке из Добровољног ватрогасног друштва "Игнис" кажу да већ планирају интензивније припреме за Француску и трудиће се да у екипи више не буде измена јер, како кажу, имају победнички тим.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару